Táborok

 2018. augusztus 22., szerda

2018. nyári tábor: Szeged – Ópusztaszer

2018. augusztus 19-22.

Augusztus 19–22-én részt vettek közösen más EFOP 1.4.4-es mentoraival és mentoráltjaival (Borsfa, Mezőhegyes) egy szegedi táboron, ahol kulturális és szabadidős programokba vonták be a lányokat: Ópusztaszeren betekintést nyertek a történelmi múltba, Szegeden a város látványosságaiban gyönyörködtek, majd Szabadtérin megnézték az Apáca show című musicalt. A dómlátogatás után jártak a Dömötör toronyban, és elmentek a Móra Ferenc Múzeum időszaki Dínó kiállítására. Továbbá megismerkedtek Szegeddel mint egyetemvárossal: sorra vették a megtekintett egyetemi épületeket és beszéltek a város adta továbbtanulási lehetőségekről. Ezen időszak alatt a három projekt mentorai közös szakmai műhelymunkát végeztek.

A galériához kattintson ide!

2019-es nyári tábor: Pécsi FényFeszt Tábor

2019. június 27-30.

2019. június 27-30. között megrendezésre került a Pécsi Fényfeszt Tábort a mentoráltak részére. A tavalyi tábor elképzeléseit vittük tovább: kulturális programok megismertetése, tovább tanulási lehetőségek bemutatása – Pécs, mint Egyetemi város, szabadidős foglalkozások és találkozás más hátrányos helyeztű mentoráltakkal.

A 4 napos tábor alatt városnézés keretén belül megnéztük Pécs város nevezetességeit; ellátogattunk a Gandhi Gimnáziumba, ahol részlet gazdag betekintést nyertünk, milyen körülmények között tanulnak a szintén hátrányos helyzetű, de jó képességű diákok. Délutáni szabadfoglalkozás keretén belül az Orfűi strandot élvezhették a lányok.

Kulturális program részeként körbe jártuk a Zsolnay-negyedet, egy foglalkozás keretén belül a Planetáriumban csodálhattuk meg a csillagok, bolygók kialakulását. A Középkori Egyetemen múzeumpedagógus által tartott előadásból megtudhattuk, hogyan alakultak ki a hazai egyetemek; történelmi pillanatokat éltünk át a Siklósi Vár meglátogatásakor.

Esténként bemutatkozott másik két mentorált csoport (EFOP-1.4.4 Bari Shej projekt résztvevő), bemutatták a helyiséget ahol élnek, rövid előadásokkal készültek, mint például tánc, éneklés.

A tábor ideje alatt a három projekt mentorai közös szakmai műhelymunkát tartottak.

A galériához kattintson ide!