Sport, kulturális és egyéb szabadidős tevékenységek

 2018. december 17., hétfő

Projekt zárórendezvény

2019. október 25.

2019. október 25-én Projektzáró rendezvényt szerveztünk a projektmenedzsmenttel közösen, ahol a mentoráltakkal együtt az elmaradt születésnapokat összevonva közösen ünnepeltünk. A mentoráltakkal kisfilm keretén belül vissza emlékeztünk a projektidőszak programjaira, meséltünk a legjobb és legkellemesebb élményeinkről – mind a mentoráltak, mind a mentorok is.

A galériához kattintson ide!

Színházlátogatás

2019. október 18.

2019.október 18-án színházi darabot tekintettünk meg a lányokkal.

A galériához kattintson ide!

Kézműves foglalkozás

2019. szeptember 20.

Kézműves foglalkozás keretén belül Tőserdőben látott természeti jelenségek és emlékek megfestését szerveztük meg. A lányok kreativitása és emlékező képesség nagyon jó volt, akik kezdettben zárkózottak voltak, a foglalkozás közben megnyíltak és élvezték az alkotás általi szabadságot.

A galériához kattintson ide!

Sportfoglalkozás

2019. június 10.

Tősfürdőben sportfoglalkozást tartottunk, ahol a hátrányos helyzetben élő mentoráltakat úszni tanítottuk, bemutattuk nekik mennyire intenzív sport az úszás és egyben milyen kikapcsolódást nyújthat számukra.

A galériához kattintson ide!

Színházlátogatás

2019. április 26.

A mentoráltak megtekinthették a Túl az Óperencián című mesejátékot a kecskeméti Katona József Színházban. Az előadás a mindenki által ismert meseszereplőket beszélteti fontos témákról: a felejtésről, az elmúlásról.

A galériához kattintson ide!

Gyalogtúra

2019. április 13.

Tőserdőn gyalogtúrán vehettek részt a mentoráltak, ahol természet- és környezetismeretüket fejlesztették a mentorok segítségével. A nap szabadidős tevékenységgel, közösségformáló programmal zárult.

A galériához kattintson ide!

Összevont születésnapozás

2018. december 19.

A csoporthoz való tartozás erősítése miatt félévente szülinapot tartunk. Ekkor az adott félév szülöttjei kapnak egy könyvet, ami igazán örömet okoz nekik és fejleszti is őket egyben.
Természetes Halász Judit Boldog születésnapot ismerős taktusai sem maradhattak el, ahogy egy isteni torta közös elfogyasztása sem. A lányok rajongtak a hatalmas két ízű tortáért – erdei gyümölcs és csokoládé – egy falat sem maradt.

A galériához kattintson ide!

Kézműves karácsonyi foglalkozás

2018. november 19.

Ajándékot adni és kapni is nagyon jó dolog. Fontos, hogy a lányok is tudjanak adni valamit, vagy csak maguknak szerezzenek örömet. Egy kis karácsonyi hangolódásként kézműves foglalkozást tartottunk Szabóné Lakatos Andrea segítségével. Célunk volt, hogy mindenki sikerélményhez jusson, mindenki a saját erejéből el tudja készíteni. A lányok egy egyszerű, de nagyszerű karácsonyi díszdobozt készítettek. Miközben halk karácsonyi zenével hangolódtak tovább az ünnepre.

A galériához kattintson ide!

Színház

2018. november 11.

A mentoráltak kulturális fogékonyságát is előtérbe kívánjuk helyezni, ezért együtt ellátogattunk a kecskeméti Katona József Színházba, ahol megnéztük a Jancsi és Julis című előadást. Mert melyik gyermek ne álmodott volna még arról, hogy egy olyan varázslatos helyen találja magát, ahol minden csupa csokoládé, cukorka és sütemény?

A galériához kattintson ide!

Kirándulás – árpádkori templom feltárás, fürdőzés

2018. július 25.

A mentorok vezetésével a gyerekek megnézhették a lakiteleki árpádkori templom feltárását, ahol a lányok számára “kézzel foghatóvá” válhatott a történelem, a történeti távlatok érzékelését jobban megérthették. Ezután közösen fagyiztak egyet és elmentek Tősfürdőbe, ahol szabadidős programon vehettek részt: úszhattak, játszhattak.

Összevont szülinapozás

2018. június 27.

Összevont szülinapi ünnepséget tartottak a mentorok a lányoknak: tortával, kis ajándékokkal felköszöntötték az elmúlt félév összes szülinapos gyerekét, ezzel is tovább mélyítve a csoport összetartozását.

A galériához kattintson ide!

Gyalogtúra Tőserdőn

2018. április 25.

Tőserdőre szervezett gyalogtúrán vettek részt a gyerekek és a mentorok. A lányok Konytvirág tanösvényen bővíthették termiszetismereti tudástárukat, a környezet adta nyugodt körülmények között pedig szabadon beszélgethettek esetleges problémáikról.

Tájékoztató és közösség

2018. február 14.

2018. február 14-én tájékoztatót tartottunk a mentoráltaknak és szüleiknek, hogy még jobban azonosulni tudjanak a projekttel, lássák, mennyi előnye származhat mind a gyereknek, mind összeségében a családnak abból, hogy a részesei lehetnek a Nagylány Programnak. Az eseménynek nemcsak a tájékoztatás volt a célja, hanem a bevont gyerekek és szülők közösséggé kovácsolása, egymás megismerése.