Pályaorientáció

 2018. október 04., csütörtök

Beszélgetés a tanévről

2019. augusztus 28.

2019. augusztus 28-án a tanévkezdésről, a nyári élményekről és az idei tanév(ek) akadályairól, nehézségeiről és tantárgyi követelményeiről beszélgettünk a mentorált lányokkal.

Pályaorientációs megbeszélés

2018. október 4.

Megbeszéltük a szeptember 27-én a lakiteleki Népfőiskolán látottakat, hallottakat, hogy milyen szakmák jöhetnek szóba a lányok körében. Konzultáltunk, ki hova szeretne tovább menni, a hallottak hogyan befolyásolták.

Lakiteleki Népfőiskolára látogatás

2018. szeptember 27.

Ellátogattunk a Lakiteleken már a 90-s évek óta a Népfőiskolára, ahol felnőttképzést szerveznek, számos konferenciát, rendezvényt bonyolítanak le. Az étteremben kezdtünk, ahol illemtan oktatást kaptak a lányok arról, hogyan kell teríteni, milyen szabályokat kell betartani egy étteremben. Az étteremhez kapcsolódó szakmákkal is megismerkedhettek az ott dolgozók által. Ezután a megtekintettünk a szállodát, majd a kertészetet és a nyomdát is. Minden szakma képviselője beszélt a munkához szükséges végzettségről, ellátandó feladataikról. Az összes előadó felhívta a lányok figyelmét az idegennyelvek ismeretére.

A galériához kattintson ide!

Tanév értékelése

2018. július 11.

Az összes lánynak sikerült elvégeznie az adott évfolyamot, mindenki magasabb osztályba léphetet. Többen jó eredményt értek el, egy kislány kitűnő tanuló lett (Tóth Zsuzsa), ő a Lakiteleki Polgármesteri Hivataltól fürdőbelépőt kapott az egyész családja számára. Tasi Berta jeles eredménnyel zárta az 5. osztályt. A többség közepes tanulmányi eredményt ért el. A mentorok és a lányok, hogy a következő évben megpróbálják megtartani az eredményeket, illetve az elégségeseket közepesre javítani.

A galériához kattintson ide!