Egészséges életmód

 2018. szeptember 08., szombat

Egészségmegőrzés kozmetikussal

2019. október 3.

2019. október 3-án Egészségmegőrzés foglalkozást tartottunk kozmetikus részvételével. A kozmetikus bemutatta a lányoknak a helyes arcápolást, a koruknak megfelelő sminkelés szabályait és a megfelelő kozmetikumok használatát. Beszéltek arról, hogy az erős sminkelés mennyire ártalmas a bőrnek, az arcápolási szokások elhanyagolása hogyan öregíti a bőrt. A mentoráltaknak nagyon tetszett, hogy a kozmetikus pár társukon mutatta meg a sminkelési módszereket és eljárásokat.

A galériához kattintson ide!

Egészségmegőrzés prevenció

2019. május 3.

Az alapvető szájhigiénia fontosságát kiemelve megszerveztük, hogy a lányokat elvittük fogorvosi vizsgálatra. A fogorvos előadást és bemutatót tartott a helyes fogápolásról, így a mentoráltak kielégítő tudást kaptak a mindennapi fogvédelemről.

A galériához kattintson ide!

Sport mint életforma

2019. február 21.

Mivel az egészséges életmód szerves részét képzi a mozgás, a sport, ezért előadókat hívtunk az Egészségfejlesztési Irodától, Varga Esztert és Pákozdi Krisztát. A gyerekekkel átbeszéltük, hogyan segíthet a sport a mindennapokban: a tanulásban és az életben. A foglalkozás végén egy egészséges alapanyagokból készült süteményt kóstolhattak meg a lányok.

A galériához kattintson ide!

Egészségvédelem, tisztálkodás

2019. január 21.

A tisztálkodás fontossága, a test változása, az érési folyamatok lejátszódása nagyon fontos témakörök, ezekről tanulhattak, tájékozódhattak a lányok. A foglalkozás végén mindenki kapott egy tisztasági csomagot. A mentoráltak igen aktívak voltak, nagyon örültek az ajándéknak.

A galériához kattintson ide!

Egészség Nap, szűrővizsgálatok

2018. szeptember 8.

Egészség napot rendezett Lakitelek Önkormányzata, amelyen részt vehettünk a gyerekekkel. Lehetőségünk volt szűrővizsgálatokra is (immunrendszer, nyirokrendszer, savbázis egyensúly, allergia, ízületek állapota, baktériumok, vírusok, nehézfémek és toxinok jelenléte), ezekből kiderült, hogy mindannyian egészségesek vagyunk. Felnőtteknek tüdőszűrő vizsgálatra és véradásra is lehetőségük volt, ezeken két szülő is részt vett a mentorokkal együtt.

A galériához kattintson ide!

A mozgás öröme

2018. május 9.

Az egészséges életmódhoz kapcsolódóan játékos sportvetélkedőn vettek részt a mentoráltak. A mozgás öröme mellett a a csapatjátékokvan való részvétel az egymásra figyelés igényét, az együttműködő készségüket is fejlesztette.

A galériához kattintson ide!

Egészséges testmozgás

2018. április 4.

Ezalkalommal a testmozgás fontosságának tudatosítására helyezték a hangsúlyt. A foglalkozás keretén belül edző segítségével különböző erősítő gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a lányok.

A galériához kattintson ide!

Egészséges táplálkozás

2018. február 28.

Megtartottuk első tematikus foglalkozásunkat, amelyen az egészséges táplálkozásról, életmódról hallhattak előadást a lányok. Ezután az új ismeretek alapján kooperatív technikákkal megoldható feladatokban vettek részt, az egészséges életmódot népszerűsítő plakátot terveztek, memóriáztak, aszalt gyümölcsöket, friss gyümölcsöket-zöldségeket és magvakat kóstoltak.

A galériához kattintson ide!