Áldozattá válás megelőzése

 2018. december 05., szerda

Ne légy áldozat!

2019. szeptember 11.

Áldozattá válás témakörben Ne légy áldozat! foglalkozás keretében (meghívott előadó nélkül) tartottunk foglalkozást a mentoráltaknak. Hétköznapi, veszélyes és kiszolgáltatott szituációkat mutattunk be és játszottuk el velük, hogyan védekezzenek, és hogyan ne viselkedjenek az utcán vagy nyilvános helyen.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés

2019. április 09.

A reflexek fejlesztése szoros kapcsolatban áll a belső- és perifériáslátás fejlesztésével. Ez alkalommal – az eddig megismert tudás gyakorlásán felül – szivacslabdák segítségével fejlesztettük ezen érzékeit a mentorált lányoknak.

A galériához kattintson ide!

Az internet veszélyei

2019. március 28.

Az internet veszélyei: A beszélgetés arról szólt, milyen veszélyek leselkednek ránk az interneten. Ami ma jó heccnek tűnik, azt később megbánhatod és kellemetlen lehet. Az internet nem felejt. Személyes adatokat nem lehet megosztani bárkivel. Ismeretlennek nem szabad megadni semmilyen adatot, információt magadról. Kiemelten beszélgettünk a fényképek, videók megosztásáról a neten.

Önvédelmi képzés

2019. március 06.

A különböző reflex és nyújtó gyakorlatok után ülő, majd álló testhelyzetes szituációs gyakorlatokkal, fogásokkal ismerkedtek a lányok. Erősebb vagy, mint gondolnád, de ehhez ügyesen ki kell használnod a testedet!

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés

2019. február 06.

A mentoráltak különböző reflex gyakorlatokkal ismerkedhettek meg és fejleszthették magukat. Hatalmas sikere volt a foglalkozásnak, nagyon élvezték a lányok.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés

2019. január 09.

A lányok ezen az alkalmon gyakorolhatták és tovább fejleszthették a tudásukat az ülő testhelyzetes szituációs gyakorlatokkal ill. eséstechnikákkal kapcsolatban, valamint elkezdődőtt a rugások előkészítése is. A lányok közül néhányan igen lazának minősültek. 🙂

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés

2018. december 05.

A kellő önvédelmi megalapozást követően ülő testhelyzetes szituációs helyzetekre mutatott az edző megoldásokat, melyeket akár pl. egy moziterembe történő támadás esetén is tudnak hasznosítani a lányok. Ezzel elkezdődött a már korábban megszerzett tudás valós szituációs helyzetbe történő átültetése.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés

2018. november 07.

A mentoráltak a taekwon-do edzővel a korábban megismert technikákat, gyakorlatokat, tudást felelevenítették, gyakorolták. A rávezető gyakorlatok és esés technikák ismét nagy sikert arattak a lányok körében.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés

2018. szeptember 05.

A lányok felelevenítették a korábban megszerzett tudásukat, megismerkedtek a kéz anatómiájával, az életpontok feltérképezésére is jutott idő.

A galériához kattintson ide!

Önvédelmi képzés

2018. június 13.

A gyerekek kívánságára több alkalmas önvédelmi képzést szerveztünk V. danos mesterrel, ami azon túl, hogy egészségfejlesztő és állóképesség-javító tevékenység, az önbizalmukat és biztonságérzetüket is növeli. Már ez alkalommal is olyan önvédelmi technikákat tanultak – rávezető jellegű gyakorlatokkal, esés technikák megismerésével – a mentoráltak, amiket a való életben is alkalmazhatnak, ha arra van szükségük.

A nyár veszélyei

2018. június 06.

A tanév végéhez közeledve a nyár veszélyei témáról – ismét – Heinrichné Cilling Orsolya rendőrnő tartott előadást. Beszélt a közlekedésről, a fürdőzésről, a nyári fesztiválokról, bulikról, drogól, alkoholról. Felhívta a figyelmet ezek veszélyeire, illetve az ezekből adódó veszélyek megelőzésre.

A galériához kattintson ide!

Családsegítő nézőpontjából áldozattá válás megelőzése

2018. május 23.

Gigor Éva családsegítő volt a meghívott előadója az áldozattá válást megelőző progrogramnak. Mesélt a munkájáról, milyen feladatokat lát el, miben tud segíteni családoknak, egyéneknek. Beszélt a gyerekek jogairól, és kötelességeikről. Megadta a telefonszámát a gyerekeknek, amin bármikor elérhető, ha valaki bajba kerül, vagy segítséget szeretne kérni. Hogy a biztosítsa a lányokat arról, hogy bízhatnak benne, hangsúlyozta, hogy titoktartási kötelezettsége van.

A galériához kattintson ide!

Az internethasználat veszélyei

2018. március 14.

Az internethasználat veszélyeiről beszélgettek a gyerekekkel a mentorok csoportfoglalkozás keretén belül. A személyes adataik védelméről, a Facebookra feltöltött, egymással megosztott képekről is szó esett, valamint arról, hogy idegenekkel semmiképpen ne váltsanak üzenetet. Az internetes zaklatás témakörét is érintették a foglalkozás során, de szerencsére a gyerekek ebben nem érintettek.

A galériához kattintson ide!

Áldozattá válás elkerülése

2018. március 8.

Az iskola rendőrével, Heinrichné Cilling Orsolyával beszélgettek a gyerekek és a mentorok. A téma igen izgalmasnak bizonyult: először értelmezték a témával kapcsolatos szavakat, szószerkezeteket, azután a rendőr konkrét példákon keresztül magyarázta el, hogyan kerülhető el az áldozattá válás. Ezt követően még egy kis társasjáték is előkerült. 🙂

A galériához kattintson ide!